Η απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο


Ιδιαίτερα μαζική, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ήταν η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Βόλο.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου με χαιρετισμό από τη διευθύντρια της ΕΡΑ Βόλου Άλκηστης Κιούση και συνεχίστηκε με ομιλία του Κώστα Στεργίου, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου. Ακολούθησε πορεία μέχρι το κτίριο της ΕΡΑ για να εκφραστεί όπως τονίστηκε η αλληλεγγύη και η ανάγκη κοινής πάλης με τους εργαζομένους στη ραδιοτηλεόραση. Μετά συνεχίστηκε η πορεία στους δρόμους του Βόλου με τη συμμετοχή κι άλλων εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΕΡΑ.
Η Άλκηστη Κιούση στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη στήριξη και την αλληλεγγύη που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή στους εργαζομένους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ στον Βόλο. Ανέδειξε τις τραγικές συνέπειες της απαράδεκτης απόφασης της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ όχι μόνο στους εργαζομένους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά και σε όλο τον λαό. Τόνισε με απτά παραδείγματα τον κύριο στόχο που δεν είναι άλλος από το να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο της επικοινωνίας και ενημέρωσης.
Ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε τα εξής: «Στον τσαμπουκά της συγκυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στον τσαμπουκά των μονοπωλίων, μιας και εντολή τους είναι αυτή η πολιτική όπως λέει και το σύνθημά μας, η μόνη απάντηση από τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι η ταξική αντεπίθεση!
Για τον λόγο αυτό, σήμερα που ο τσαμπουκάς αυτός εκφράζεται μέσα από το κλείσιμο της ΕΡΤ, στέλνουμε μήνυμα ταξικής ενότητας στους συναδέλφους εργαζομένους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εκφράζουμε και με αυτόν τον τρόπο σήμερα όπως κάναμε όλες τις προηγούμενες μέρες έξω από το κτίριο της ΕΡΑ, την καταδίκη και καταγγελία μας στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ότι η ΕΡΤ χρειάζεται εξυγίανση και για τον λόγο αυτό καλώς κλείνει, ότι θα γλιτώσουμε από ένα ποσό που πληρώναμε στη ΔΕΗ και άλλα τέτοια. Χρησιμοποιούν όλα αυτά τα βρώμικα επιχειρήματα για να περάσουν στον λαό την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την τακτική του "νόμος και τάξη", να χρυσωθεί το χάπι. Η τακτική της αστραπιαίας απόφασης, στα πλαίσια του "νόμος και τάξη", στόχο έχει να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζομένους, ιδίως στο δημόσιο τομέα, όπου και θα προχωρήσει και σε άλλες ιδιωτικοποιήσεις, βαφτίζοντάς τες εξυγιάνσεις. Έχει στόχο να κάνει από τώρα τους εργαζομένους στους Δήμους να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, τους εκπαιδευτικούς να μην ανοίξουν το στόμα τους για τις επερχόμενες εξελίξεις στα σχολεία και φυσικά άμεσα τους εργαζομένους στα Αμυντικά Συστήματα αργότερα στη ΔΕΗ, στις ΔΕΥΑ όπου θα προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο. Είναι μέτρα και πολιτική που στόχο έχουν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων και μόνο! Στους εργαζομένους θα φέρουν κι άλλα δεινά, στον υπόλοιπο λαό θα φέρουν πιο φουσκωμένους λογαριασμούς, κι άλλα χαράτσια, μεγαλύτερη επιβάρυνση.
Να μην περάσει το δηλητήριο της Χρυσής Αυγής, που για άλλη μια φορά φανερώνει το βρώμικο πρόσωπο των ναζιστών! Συμπαρατάχθηκε πλήρως με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους υπέρ του κλεισίματος και της ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και μάλιστα διαμορφώνοντας και κλίμα λάσπης και βρωμιάς, κατά τη ναζιστική τακτική, βρίζοντας τους πάνω από 2.800 απολυμένους πλέον εργαζομένους της ΕΡΤ ως κοπρίτες, βρομόσκυλα και άλλα τέτοια. Αυτοί είναι! Έτσι, αύριο, όταν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, τα αφεντικά τους, δώσουν την εντολή, θα μιλάνε για βρομιάρηδες ναυτεργάτες, για κοπρίτες μεταλλεργάτες, για βρομόσκυλα υπαλλήλους. Να απομονωθούν από παντού τα μαντρόσκυλα των βιομηχάνων και του συστήματός τους!
Οι κορώνες αντίθεσης και αντίστασης που καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικες. Κινείται εντός των ίδιων τειχών. Συμφωνεί με την εξυγίανση, αλλά μιλάει για υγιή επιχειρηματικότητα, για τους παραγωγικούς επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τους πειρατικούς όπως κάνει τον ψεύτικο διαχωρισμό. Δηλαδή οι παραγωγικοί επιχειρηματικοί όμιλοι δεν θέλουν το κέρδος; Δεν θέλουν να βάλουν στο χέρι τη δημόσια περιουσία; Δεν τσακίζουν την εργατική τάξη για να μπορούν να έχουν αυτά τα κέρδη τους;»
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε και στη Σκόπελο και, παρά την καταρρακτώδη βροχή, η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή.
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε και στη Σκόπελο και, παρά την καταρρακτώδη βροχή, η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή.

Πηγή :902.gr

0 σχόλια