Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απέκτησε βιβλιοπωλείο



Σημαντική προβολή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αποτελεί το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων που ξεκίνησε τη λειτουργία του την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα από την έναρξη λειτουργίας του, το βιβλιοπωλείο καθημερινά δέχεται δεκάδες φοιτητές.
Όπως αναφέρουν καθηγητές του Π.Θ., ήταν κάτι που έλειπε από το Πανεπιστήμιο, το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της κουλτούρας και της προβολής του ιδρύματος.
Το Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκεται στο ισόγειο του ανακαινισμένου κτηρίου Τσικρίκη (Ιάσονος 145). Τόσο οι φοιτητές όσο και το κοινό εκτός από τα βιβλία των εκδόσεων μπορούν να βρουν στο βιβλιοπωλείο αναμνηστικά και δώρα με το λογότυπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και πολλές προτάσεις για έντυπο υλικό για την υποστήριξη συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων.
Σημαντική προσπάθεια για την ίδρυση του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων κατέβαλε ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο οποίος αναφέρει σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η λειτουργία βιβλιοπωλείου των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα προσφέρει σημαντική προβολή για το ίδρυμα, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της κουλτούρας. Άλλωστε ήταν κάτι που έλειπε από το Π.Θ και εδώ και δύο χρόνια κάναμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καταφέρουμε να λειτουργεί σήμερα».
Αναφερόμενος στις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, ο κ. Ζουμπουλάκης, τόνισε ότι δημιουργήθηκαν με τη φιλοδοξία να συμβάλουν στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και έρευνας και τον επιστημονικό διάλογο με την έκδοση επιστημονικών συγγραμμάτων, μονογραφιών, διδακτικών εγχειριδίων και συλλογικών τόμων σε τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, υπηρετώντας τον εκπαιδευτικό, ερευνητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό ρόλο του πανεπιστημίου.
Συγκεκριμένα οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας ιδρύθηκαν το 1998 στο Βόλο και δραστηριοποιούνται στη σχεδίαση, την επιμέλεια, την εκτύπωση, την παραγωγή, τη διάθεση και διανομή, την προβολή και προώθηση των εκδοτικών προϊόντων τους.
Κύριοι στόχοι, των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων, σύμφωνα με τον κ. Ζουμπουλάκη είναι να ενθαρρύνουν τη συγγραφή και την έκδοση σύγχρονων επιστημονικών και πανεπιστημιακών βιβλίων και συγγραμμάτων, να στηρίξουν εκδοτικά την επιστημονική γνώση και έρευνα που παράγεται και συντελείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της ελληνόγλωσσης και ελληνικής επιστημονικής βιβλιογραφίας, να εκδώσουν ξενόγλωσσα βιβλία προκειμένου να συνδεθεί η ελληνική επιστημονική κοινότητα με ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά δίκτυα αλλά και να εκδώσουν μεταφράσεις σημαντικών επιστημονικών συγγραμμάτων.
Τέλος ,το Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ανοιχτό στο κοινό και στους φοιτητές, από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 9.30 το πρωί με 13.30 μετά το μεσημέρι.

Ταχυδρόμος (Aθηνά Τσιργή)


0 σχόλια