Η Τιμία Κάρα του Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου στο Βόλο


Η Τιμία Κάρα του Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου στο Βόλο
Μεγάλη ευλογία και τιμή για την  Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος αποτελεί η έλευση στο Βόλο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, του Θαυματουργού. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου από 4 έως 7 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, η Τιμία Κάρα, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κορώνης Καρδίτσης, θα αφιχθεί την Πέμπτη 4/7 στις 8 μ.μ. στη διασταύρωση των οδών Αρ. Ζάχου και Αγίου Γερασίμου, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή της από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.
Στις 9 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, εις ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Βόλου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Κυρίλλου Κουκόσια, αδελφού της Ιεράς Μονής Κορώνης. Η Αγρυπνία θα απολύσει στη 1 π.μ.
Το Πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων θα εξελιχθεί ως εξής:

Παρασκευή 5/7
7 - 9.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Δημητρίου Κάλλη
11 π.μ. Ιερά Παράκληση του Αγίου Σεραφείμ
9 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Σάββατο 6/7
7 - 9.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου.
6.30 μ.μ. Εσπερινός και Μυστήριο Ιερού Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Κυριακή 7/7
7-10 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Κυρίλλου Κουκόσια. Αμέσως μετά την θεία Λειτουργία η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Κορώνης.


0 σχόλια