Χαλυβουργία: Κατά πλειοψηφία δεκτή η πρόταση για μείωση μισθών 14%




Κατά πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Χαλυβουργίας, αποφάσισαν, στη σημερινή γενική συνέλευση, να δεχτούν την πρόταση της εταιρίας για μείωση του βασικού μισθού κατά 14% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Στη συνέλευση ψήφισαν 289 εργαζόμενοι (286 έγκυρα, τρία άκυρα). Από τους 286, οι 192 ψήφισαν και στην πρόταση για τη μείωση και 94 ψήφισαν κατά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Θόδωρος Γκλαβίνης, δήλωσε πως οι συνελεύσεις αφορούν το εργασιακό και οικογενειακό μέλλον των 360 εργαζομένων στα δύο εργοστάσια της Χαλυβουργίας, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η Διοίκηση του Σωματείου να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων.
 
Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι είχαν απορρίψει πρόταση της εταιρίας για μείωση μισθών 17%, κάτι που είχε αποτέλεσμα, η εταιρία να αντιπροτείνει μονομερώς εκ περιτροπής εργασία για δύο εβδομάδες, για Ιούλιο και Αύγουστο. Ο κ. Γκλαβίνης τόνισε ότι η νομική σύμβουλος του Σωματείου τόνισε ότι, για να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία η εταιρία, πρέπει να χορηγήσει τις καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό, κάτι που μετέφεραν στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της εταιρίας την περασμένη Παρασκευή. Το Σωματείο υπενθύμισε στην εταιρία τι έχουν κάμει οι εργαζόμενοι για τα δύο εργοστάσια και τελικά, μετά από μια ώρα διακοπή, η εταιρία επανήλθε με νέα πρόταση για μείωση του βασικού μισθού τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατά 14%, και χωρίς να θιγούν όσοι αμείβονται με μισθό 1100 €/μήνα.

Τέλος, επισήμανε ότι το Σωματείο έχει επαφές με το αρμόδιο υπουργείο και μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα γνωρίζει ποια θα είναι η ενεργειακή τιμολογιακή πολιτική, διότι η εταιρία έθεσε θέμα κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου εκτίμησε ότι δόθηκε αγώνας για να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία και ότι το Σωματείο «τέντωσε» το σχοινί, ενώ ανέφερε ότι αν γίνει λάθος σε κάποια επιχειρησιακή σύμβαση, η εταιρία θα έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία, καθώς έχει δικαίωμα να το κάνει για διάστημα εννέα μηνών.



 

0 σχόλια